СКУ розповів про підсумки робочого візиту Павла Ґрода до Молдови

СКУ розповів про підсумки робочого візиту Павла Ґрода до Молдови

Фото
Укрінформ
Очільник Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод здійснив робочий візит до Молдови, під час якого зустрівся з президенткою країни Маєю Санду, керівником Групи українсько-молдовської дружби, послом США в Молдові й українською громадою. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Ми обговорили (з Маєю Санду – ред.) питання регіональної стабільності й роль Молдови в її підтриманні, а також українську діаспору в Молдові. Ми цінуємо підтримку українських біженців, надання Молдовою тимчасового захисту та допомоги в інтеграції в суспільство. Ми підкреслили важливість залучення обох діаспор до розвитку Молдови та України, залучення талантів, інвестицій і політичної підтримки», – повідомив Павло Ґрод. 

Спільні методи протидії російській пропаганді президент СКУ обговорив з Оазом Нантойем, видатним молдовським політиком, депутатом молдовського парламенту й керівником Групи українсько-молдовської дружби.

Крім того, Ґрод і Нантой розглянули питання роботи з молдовською молоддю, зокрема тією, яка має українське коріння. «Наше спільне завдання, щоб молоді люди Молдови стояли на більш проукраїнських позиціях», – заявили співрозмовники за підсумками зустрічі. 

Президент СКУ також зустрівся з Кентом Лоґсдоном, послом США в Молдові. Йшлося, зокрема, про підтримку Сполученими Штатами Америки України та українського народу, безпекову ситуацію в Україні та Східній Європі та спільну протидію машині російської пропаганди. 

Під час офіційного візиту Павло Ґрод побував у Центрі допомоги українським біженцям, які були змушені рятуватись від геноцидної війни, розв‘язаної Росією. Тему української діаспори в Молдові президент СКУ обговорив з молдовським медіа. Зокрема, дав інтервʼю телеканалу TV8.MD.

Світовий конгрес українців висловив подяку за допомогу в організації робочого візиту Національному конгресу українців Молдови та його голові – Дмитру Лекарцеву.

Нагадаємо, пресслужба Офісу омбудсмана України повідомила, що, за даними Міністерства внутрішніх справ Молдови, наразі притулок у цій країні знайшли майже 65 тисяч українців.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-