Найбільшу активність виявляють українські діаспори у США та Польщі – «ОПОРА»

Найбільшу активність виявляють українські діаспори у США та Польщі – «ОПОРА»

Дослідження
Укрінформ
Найбільш активно громадсько-політичну діяльність за кордоном провадять українські діаспори у США, Польщі та Німеччині.

Про це повідомила голова правління Громадянської мережі «ОПОРА» Ольга Айвазовська на презентації у Медіацентрі Україна – Укрінформ результатів досліджень щодо міграції, медіаспоживання та громадсько-політичної активності вимушених переселенців.

«За нашими загальними спостереженнями, дуже активна діаспора – і стара і, скажімо так, нова хвиля шукачів тимчасово прихистку – це США, Польща, багато у чому – Німеччина. У Британії дуже часто програми, які спрямовані на допомогу українцям, теж мають певний вплив. Наприклад, Британія через програму прихистку диверсифікує українців по всій країні», – сказала Айвазовська.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, вона зазначила, що де більше українців, більша і їхня активність, що очевидно зросла після 24 лютого 2022 року.

«Кожен громадянин України з українським паспортом – це агент впливу України, де б він не був. І це потрібно перевести у силу, що у нас є люди, які готові системно працювати в інтересах України», - вважає голова правління ГМ «ОПОРА».

Водночас, на її переконання, не можна допустити розриву зв'язків між тими, хто виїхав з України, і тими, хто залишився.

«Як на мене, і держава, і ті, хто займається державною політикою чи питаннями комунікації тощо, сьогодні мають говорити про те, що глобальна політична нація українців – це виграшна стратегія для держави. І для тих, хто повернеться, і для тих, хто не повернеться, і для тих, хто нікуди не виїжджав», – сказала вона.

Айвазовська також зауважила, що над відновленням потрібно працювати вже зараз, а не чекати, що війна закінчиться, захисники повернуться додому і будуть займатися розв'язання усіх проблем.

«Зобов’язання цивільних – працювати над тим, щоб ці проблеми були вирішені до моменту закінчення війни. Я говорю і про корупцію, і про верховенство права, і про належне врядування, а не додавати ще додаткової відповідальності тим, хто і так її має сьогодні забагато», – вважає вона.

Як повідомлялося, заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк заявила, що 8 мільйонів українців перебувають у вимушеній еміграції, 90% з яких жінки та діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-