У Греції відкрили фотовиставку традиційних українських і грецьких костюмів

У Греції відкрили фотовиставку традиційних українських і грецьких костюмів

Фото
Укрінформ
У грецьких містечках Хора та Дріопіда на острові Кітнос відкрилася фотовиставка під девізом: «Нитки, які нас поєднують, або сучасний діалог за допомогою традиційних українських та грецьких костюмів».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Греції.

Тепер десятки тисяч туристів протягом всього літа та вересня матимуть змогу оцінити постери із зображеннями українських та грецьких фотомоделей у традиційних костюмах двох народів.

«Унікальність виставки не лише в поєднанні двох самобутніх культур та пошуку тих невидимих ниток, які зʼєднують, доповнюють і збагачують їх, але й у способі презентації фотовиставки. Якщо ви подорожуватимете гостинними вуличками Хори та Дріопіди, просто подивіться на стіни будинків - вони зможуть розказати вам багато цікавого про традиції українського та грецького одягу», – ідеться в дописі.

У Посольстві розповіли, що в планах показати цю виставку в Афінах та інших містах Греції, але її відкриття саме на острові Кітнос було зовсім не випадковим. Кітнос має побратимські відносини з Маріуполем та селищем Сартана. А ще в маленькому містечку Хора є дві вулиці, назви яких повʼязані з Україною.

Велику вдячність висловлено особисто меру Кітносу пану Стаматісу Гардерісу, головуючій в Культурній ініціативі Кітніале пані Харі Елені Мітсотакі та Українкам у Греції за реалізацію цього проєкту.

Нагадаємо, в Афінах відбулося відкриття виставки українських митців «Код діалогу» («Code of Dialog»), організованої культурним центром «Art line» та його директором Маріанною Абрамовою.

Фото: Embassy of Ukraine to the Hellenic Republic / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-