У Дубліні відбулося віче та акція біля російського посольства до 500 днів війни в Україні

У Дубліні відбулося віче та акція біля російського посольства до 500 днів війни в Україні

Фото
Укрінформ
У Дубліні 9 липня відбулося мовчазне віче «8 років + 500 днів війни Росії проти України», учасники якого несли вулицями ірландської столиці плакати та надзвичайно довге полотно з позначеними днями російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Громадська організація «Української дії в Ірландії» (Ukrainian Action in Ireland).

«Кожен день – це шрам на полотні нашого життя. На плакатах були написані назви українських міст і містечок, які зазнали нападу, деякі з них повністю знищені. Жодних заяв чи декларацій сьогодні не було. Ми мовчки несли надзвичайно довге полотно з нескінченними днями війни, який зараз тримає на своїх плечах кожен українець», – ідеться в дописі.

До акції також долучилися ірландські чоловіки та жінки.

«Будь ласка, тримайте нашу кохану Україну у своїх думках та молитвах, бо ще багато днів війни нам тримати на плечах», – закликала організація.

Також, за повідомленням, акція до 500 днів війни відбулася у суботу, 8 липня, біля російського посольства в Дубліні.

«Ірландські протестувальники та представники української громади в Ірландії засудили злочини російських терористів, представники яких ховалися за парканами посольства. Український захисник Євген, що проходить реабілітацію в Ірландії, закликав єднатися та допомагати нашим військовим. Ірландський протестувальник Пол заспівав Гімн України, який він вивчив на пам'ять українською», – ідеться в дописі.

Нагадаємо, українська громада в Португалії 9 червня провела маніфестації одразу у трьох містах – Лісабоні, Порто і Коїмбрі –  під гаслами: «Прийняття України в НАТО означатиме поразку режиму Путіна».

Фото: Ukrainian Action in Ireland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-