У Таллінні пройшла прем’єра вистави про українську культуру й історію

У Таллінні пройшла прем’єра вистави про українську культуру й історію

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Естонії 18-20 червня з успіхом пройшли прем’єри оригінальної вистави «Свято в чужій квартирі. Відкриваємо Україну», підготовленій студентами Естонської академії музики і театру під керуванням Ану Лемб за допомоги представників української діаспори.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я була консультантом цієї великої вистави, до якої її автори та учасники воліли ретельно підготуватися. Тому я спочатку зробила для них оглядову лекцію про українську літературу, мистецтво. Потім ще була поточна робота – консультувала з питань історії та літератури, допомагала акторам з українською вимовою, а також внесла кілька невеликих доповнень до текстів», – розказала поетка, перекладачка Катя Новак-Ботнар.

У підготовці вистави взяла участь ще одна українська активістка, поетка, виконавиця автентичних українських пісень Ірена Петерсон-Павлюк. Вона допомагала з підбором українських пісень і перекладом деяких естонською мовою. 

«Це найкращий екскурс в нашу історію та культуру засобами мистецтва, який мені доводилося бачити. Молоді актори дві з половиною години розповідали про Україну впродовж наших довгих віків. Ставлячи при цьому правильні акценти, які принципово відрізняються від російського імперського трактування. В поєднанні з щирим та натхненним виконанням це насправді було неймовірно та заслуговувало овацій!», – сказала президент Конгресу українців Естонії Віра Коник. 

Як повідомляв Укрінформ, напередодні керівники українських громад зустрілися з представниками Фонду інтеграції Естонії. 

Фото та відео: Віра Коник і Лілія Іванченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-