В Австралії діаспора лобіює постачання Україні F-16

В Австралії діаспора лобіює постачання Україні F-16

Укрінформ
Союз українських організацій Австралії (СУОА) просуває потребу Збройних сил України у винищувачах F-16 на рівні уряду Австралії.

Як передає Укрінформ, про це заявив Перший віцепрезидент Світового конгресу українців та співголова СУОА Стефан Романів, повідомляє сайт СКУ

При цьому він зауважив, що Австралія усвідомлює можливі загрози російської агресію для світової безпеки. Нині країна концентрує увагу на перегляді та поповненні запасів зброї. Це ускладнює процес надання допомоги Україні. 

«Ми лобіюємо не тільки (надання) F-16, але й спеціальну амуніцію (для Збройних сил України), яка виробляється в Австралії», – додав перший віцепрезидент СКУ. 

У СКУ нагадали, що у травні Cоюз українських організацій Австралії подякував Сіднею за нововведені санкції проти Росії, але також підкреслив необхідність додаткової військової допомоги.

«Настав час для уряду [Австралії] терміново переглянути, як він може активізуватися та забезпечити постійну, послідовну військову підтримку, необхідну Україні, щоб мати можливість захистити себе та наші спільні цінності. Зараз не час піддаватися втомі від війни. Для глобальної безпеки, миру та справедливості необхідно, щоб Україна перемагала», – заявили тоді співголови СУОА Стефан Романів та Катерина Аргіру.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський та європейські лідери домовилися продовжити після майбутніх консультацій з американською стороною роботу над офіційним рішенням про створення коаліції бойових літаків на наступній зустрічі у форматі «Рамштайн».

Австралія, США та Україна обговорюють можливість передачі Києву 41 винищувача F/A-18 Hornets Королівських ВПС Австралії. 

Фото: US Air Force

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-