Австралія може передати Україні винищувачі F/A-18 Hornet

Австралія може передати Україні винищувачі F/A-18 Hornet

Укрінформ
Австралія, США та Україна обговорюють можливість передачі Києву 41 винищувача F/A-18 Hornets Королівських ВПС Австралії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Australian Financial Review.

За даними джерел видання, Штати, які нещодавно дали дозвіл іншим західним союзникам постачати Україні сучасні винищувачі, зокрема американські F-16, прихильно ставляться й до ідеї передати Україні F/A-18.

Читайте також: Німеччина визначиться з винищувачами для України впродовж двох тижнів

Списані літаки F/A-18 перебувають у ангарі на базі RAAF у Вільямтауні під Ньюкаслом і, якщо їх не відправлять в Україну, будуть або утилізовані, або продані приватній авіакомпанії RAVN Aerospace для тренування американських пілотів. Натомість Австралія закуповує у США 72 винищувачі F-35.

Зазначається, що літаки перебувають у добрій формі й можуть брати участь у боях за Україну вже через чотири місяці.

Читайте також: Коаліція винищувачів налічує уже вісім країн – Єрмак

Українські пілоти й наземний екіпаж можуть швидко навчитися керувати Hornets («Шершнями»), використовуючи навчальні посібники, що будуть видані українською мовою.

Читайте також: Байден обговорить з прем’єром Данії підготовку українських пілотів на F-16

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський та європейські лідери домовилися продовжити після майбутніх консультацій з американською стороною роботу над офіційним рішенням про створення коаліції бойових літаків на наступній зустрічі у форматі “Рамштайн”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-