У польських Пікуличах вшанували пам’ять воїнів Армії УНР

У польських Пікуличах вшанували пам’ять воїнів Армії УНР

Фото
Укрінформ
У польському селі Пікуличі у неділю, 11 червня, відбувся захід, під час якого традиційно згадували воїнів Армії Української Народної Республіки, які спочивають на Українському воєнному цвинтарі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Любліні. 

Зауважується, що це подія, яка вшановує пам’ять захисників України у війні з більшовицькою московією 1920-тих років і українсько-польський військовий союз з 1920 років.

Участь в заході разом з духовенством УГКЦ на чолі з Митрополитом Перемишльсько – Варшавським Архієпископом Євгеном Поповичем взяв консул Генерального консульства України в Любліні Vasyl Yordan, а також представники Львівської обласної військової адміністрації та депутати Львівської обласної ради.

Під час молитви також вшанували памʼять сучасних героїв України, які з 2014 року віддали життя за Незалежну Соборну Україну.

Генконсульство подякувало за організацію заходу Архикатедральній парафії УГКЦ св. Івана Хрестителя у Перемишлі і Об'єднанню українців у Польщі.

Нагадаємо, українська громада Любліна напередодні Проводів поприбирала на могилах воїнів армії Української Народної Республіки, що знаходяться на православному кладовищі при вул. Липовій. 

Фото: Konsulat Generalny Ukrainy w Lublinie / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-