У Литві відкриють дві українські школи

У Литві відкриють дві українські школи

Укрінформ
У містах Каунас та Шяуляй в Литві на прохання батьків з України відкриють відділення Міжнародної української школи з п'ятиденним графіком навчання.

Про це передає Укрінформ із посиланням на LRT.

«Упродовж усього року, у якому працюють наші п'ятиденні школи у Вільнюсі та Клайпеді, нам регулярно надходили звернення від українських батьків з усіх міст Литви з проханням відкрити нові відділення МУШ. Наші люди є скрізь. А найбільша українська школа в Європі, яка надає атестат державного зразка та навчає за затвердженими Міністерством освіти України програмами, — одна. І це наша школа», – розповідає директорка Міжнародної української школи Олена Внуковська.

За її словами, лише за перші три дні реєстрації у двох містах сумарно записалися понад 450 українських дітей. Загалом же в українських школах у Вільнюсі та Клайпеді навчаються 1350 українців.

Читайте також: Учні українських шкіл у Варшаві відвідали прем’єру «Мавка. Лісова пісня»

Нагадаємо: МУШ є білінгвальним навчальним закладом, де велика увага крім української та англійської приділяється вивченню литовської мови. Для цього у навчальному закладі було написано нові спеціальні програми.

До Литви переїхали близько 70 тисяч біженців з України, серед них 25 тисяч - неповнолітні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-