Діаспора організовує курси з вивчення української мови поліцейськими Лісабона

Діаспора організовує курси з вивчення української мови поліцейськими Лісабона

Укрінформ
Перший секретар посольства України в Португалії Денис Бугера та віцепрезидент Спілки українців у Португалії Наталія Варга під час візиту до туристичного відділку поліції центрального району Лісабона обговорили можливість вивчення української мови поліцейськими цього відділку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха.

За його словами, курси з вивчення української будуть організовані Спілкою.

«Тепер, на жаль, через великі страждання, але наша тисячолітня мова набирає суб’єктності у країнах ЄС. Це важливий крок до євроінтеграції і запровадження української мови, як офіційної мови країн ЄС», – написав пан Садоха.

Голова Спілки українців у Португалії зауважив, що завдяки тісній співпраці Спілки українців у Португалії з Львівським національним університетом імені Івана Франка в рамках освітньої інноваційної діяльності Управління освіти і науки Львівської обласної держадміністрації «Впровадження структурно-функціональної моделі забезпечення комплексної підтримки україномовної освіти за кордоном» (науковий керівник доктор психологічних наук, професор факультету педагогічної освіти ЛНУ ім.Івана Франка) у 2021 році були організовані курси української мови, як іноземної з відповідною державною сертифікацією в Україні.

«Отже, ми маємо підготовлених, кваліфікованих вчителів у Португалії, які вже найближчим часом розпочнуть викладати українську мову для португальських поліцейських», – додав він.

На уточнююче запитання кореспондента Укрінформу пан Садоха повідомив, що Спілка вже повністю готова проводити уроки для поліцейських. Своєю чергою поліцейські зараз визначаться з годинами, у які зможуть відвідувати мовні курси.

Нагадаємо, українська громада в Португалії звернулася до Парламенту Республіки з проханням підтримати постанову Верховної Ради України від 2 травня, якою рашизм засуджується як базова ідеологія державної політики російської федерації.

Фото: Pavlo Sadokha / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-