Діаспора закликала Португалію засудити ідеологію рашизму

Діаспора закликала Португалію засудити ідеологію рашизму

Укрінформ
Українська громада в Португалії звернулася до Парламенту Республіки з проханням підтримати постанову Верховної Ради України від 2 травня, якою рашизм засуджується як базова ідеологія державної політики російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Павло Садоха – віцепрезидент Світового конгресу українців у Західній і Південній Європі, голова Спілки українців у Португалії. 

Він нагадав, що постановою «Про визначення існуючого в російській федерації політичного режиму як рашизму та засудження його ідеологічних засад і суспільних практик як тоталітарних та людоненависницьких» обранці українського народу також закликають міжнародну спільноту визнати російську державну політику набором небезпечних і деструктивних ідеологій, спрямованих на підрив міжнародного порядку та його принципів, а саме визнання рівності та суверенітету усіх держав і основних прав людини.

Читайте також: Українці влаштували акцію протесту у Лісабоні під час візиту президента Бразилії

Голова Спілки українців у Португалії зауважив, що постанова українського парламенту також закликає ООН, Європейський парламент, Парламентську асамблею Ради Європи, Парламентську асамблею ОБСЄ та Парламентську асамблею НАТО, а також уряди та парламенти країн, засудити «рашизм» як людиноненависницьку ідеологію.

Також пан Садоха додав, що Португалія також стала об’єктом загрозливої ​​та реваншистської риторики з боку пропагандистської машини Кремля.

«Нещодавно (3 травня 2023 року) в одній із найпопулярніших програм державного телеканалу «Росія-1» пропагандист володимир соловйов висловив можливість вторгнення російських військ до Португалії, обґрунтовуючи це тим, що необхідно «покарати всіх покидьків, які підтримували український нацистський режим», – повідомив він.

Нагадаємо, у Лісабоні 7 травня відбудеться мітинг під посольством росії, учасники якого планують звернутися до парламенту Португалії щодо засудження ідеології рашизму.

Фото: Amaury Laporte

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-