Посол України у США провела зустріч з українською молоддю

Посол України у США провела зустріч з українською молоддю

Фото
Укрінформ
Посол України у США Оксана Маркарова зустрілася у приміщенні Посольства з українською молоддю – когортою цьогорічних випускників американської програми академічних обмінів FLEX.

Як передає Укрінформ, про це Оксана Маркарова повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

За її словами, щороку понад 35 тисяч аплікантів змагаються за здобуття стипендії FLEX, яка дає можливість учням старших класів загальноосвітніх шкіл провести один академічний рік у США.

«Наші сьогоднішні гості походять з різних куточків України – від Рівного, Луцька, Хмельницька та Львова до Ірпеня, Запоріжжя та Маріуполя. Географія приймаючих шкіл теж неймовірно широка і простяглася від Каліфорнії до Алабами, Індіани, Огайо, Мена та Вірджинії», – написала пані посол.

Оксана Маркарова зауважила, що впродовж року кожен з них приділяв увагу навчанню, спорту і волонтерству. Хтось організовував фандрейзери, хтось робив презентації про історію й економіку України, хтось готував та частував однолітків стравами української національної кухні. 

«Наснажені та збагачені новими знаннями та досвідом, завтра ці дівчата та хлопці повертаються додому, де почнуть писати новий розділ свого життя! Світлої долі та здійснення всіх задумів нашій молоді! Пишаюся кожною і кожним!», – наголосила вона.

Нагадаємо, раніше посол України в США Оксана Маркарова завітала на святковий захід з нагоди 60-ої річниці з дати офіційної реєстрації Школи українознавства ім. Тараса Шевченка у Вашингтоні.

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-