У паломництві до Фатіми взяли участь близько 5 тисяч українців

У паломництві до Фатіми взяли участь близько 5 тисяч українців

Фото
Укрінформ
На прощу до санктуарію Божої Матері в Фатімі (Португалія) з’їхалися близько 5 тисяч українців з усіх куточків Португалії та Іспанії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті інформаційного ресурсу УГКЦ. 

За повідомленням, Архиєрейська божественна літургія була проведена у базиліці Пресвятої Тройці у Фатімі, що є четвертою за величиною у світі та вміщує понад 8500 осіб.

Літургію очолив владика Степан Сус, голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, у співслужінні з координатором Капеланії УГКЦ у Португалії о. Гавриїлом Тимчиком, ЧСВВ, і священниками з Португалії та Іспанії.

Під час святої літургії прочани мали змогу приступити до Святої Тайни Сповіді. Понад тисяча осіб приступили до Святого Причастя.

Після Служби Божої відбулася посвята України під Покров Пресвятої Богородиці.

«Згодом усі охочі відправилися на Хресну дорогу, де спільною молитвою огортали Україну і просили Господа омріяної перемоги та миру на нашій землі. Після Хресної дороги українці помолилися Молебень до Пресвятої Богородиці», – повідомили в УГКЦ.

На завершення владика Степан уділив прочанам архиєрейське благословення та окропив паломників свяченою водою.

Нагадаємо, торік українці з усієї Португалії взяли участь у Всеукраїнській прощі за мир в Україні у місті Фатіма, яка відбулася з благословення Голови Пасторально-міграційного відділу Української греко-католицької церкви владики Степана Суса.

Фото: УГКЦ - Фатіма

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-