На книжковому фестивалі у Тбілісі представили дитячу книжку про Конституцію України

На книжковому фестивалі у Тбілісі представили дитячу книжку про Конституцію України

Фото
Укрінформ
У четвер, 25 травня, на Тбіліському Міжнародному книжковому фестивалі в павільйоні дитячої літератури розпочав роботу стенд з українською книжкою «Конституція для всіх: для великих і малих».

Про це Укрінформу повідомили у Посольстві України в Грузії.

«Конституція для всіх: для великих і малих» від українського видавництва К. Холодкевича «ТунДрайв» у доступній віршованій формі пояснює дітям положення Основного Закону України.

Зауважується, що конституція для всіх» є унікальною книгою – це перша в Україні віршована та ілюстрована Конституція, яка дає дітям уявлення про її зміст та найважливіші положення.

«Як простими словами пояснити дитині, що таке державна влада та чому вона поділяється на законодавчу, виконавчу та судову? Відповідь можна знайти у  цій книзі, яка за допомогою віршів та ілюстрації зрозуміло і дотепно пояснює дітям, що таке рівні права та свободи», – розповіли в Посольстві.

За повідомленням, одразу після завершення виставкових заходів книжки буде передано до Українського сектору школи №220 м. Тбілісі, де готується пілотний проєкт із запровадження основ правової освіти для маленьких українців, які вимушено перебувають в Грузії разом з батьками внаслідок російської агресії.

Посольство висловило щиру подяку всім причетним до організації стенда.

Нагадаємо, у Національній парламентській бібліотеці Грузії презентували книгу грузинською мовою про Президента України Володимира Зеленського «Послання з України».

Фото: Tania Kolotylova, Вікторія Черниш

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-