У столиці Болгарії до Міжнародного дня захисту дітей покажуть «Сторожову заставу»

У столиці Болгарії до Міжнародного дня захисту дітей покажуть «Сторожову заставу»

Укрінформ
У Софії до Міжнародного дня захисту дітей відбудеться некомерційний показ українського пригодницького фільму-фентезі «Сторожова застава».

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Ця подія – результат доброї волі поляків і українців, які погодилися зробити подарунок українським дітям у Болгарії – показати якісне українське кіно мовою оригіналу», – розповідає Анастасія Симуха (Проданскі), менеджерка Українського дитячого клубу у Софії та організаторка показу фільму.

Показ відбудеться 1 червня о 18.00 у Польському інституті у Софії.

«З боку «Держкіно» та студії «Film.ua», яким належать права на фільм, ми отримали згоду на некомерційний показ. Наш клуб звернувся до Польського інституту у Софії. Вони одразу відгукнулися. Під час війни не можна забувати про культуру, мову, історію. Польські друзі це дуже гарно розуміють, тому і підтримують українців», – розповіла Анастасія Симуха (Проданські).

Читайте також: У Болгарії відбулися святкові покази українських фільмів

Нагадаємо, український пригодницький фільм-фентезі «Сторожова застава» знятий Юрієм Ковальовим за мотивами однойменного роману Володимира Рутківського, та розповідає про сучасного школяра Вітька, який через загадковий портал часу потрапляє на тисячу років назад у минуле.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-