Українська громада взяла участь у Марші вишиванок у Торонто

Українська громада взяла участь у Марші вишиванок у Торонто

Фото, відео
Укрінформ
Українська громада 18 травня на запрошення Конгресу українців Канади – відділ Торонто (Канада) взяла участь у Марші Вишиванок.

Про це Укрінформу повідомив Хав'єр Апонюк Савич, член управи Конгресу українців Канади – відділ Торонто.

«Сотні людей зібралися у традиційній українській околиці, щоб пройти близько 3 кілометрів до пам’ятника Лесі Українки у Хай Парк, щоб відзначити Всесвітній День Вишиванки. Очолив ходу голова КУК Торонто Петро Штурин та Генеральний Консул України в Торонто Олександр Шевченко», – поінформував він.

За словами Хав'єра Апонюка Савича, по прибутті колони до вищезгаданого пам’ятника отець Богдан Чолій від УГКЦ очолив молитву, а потім до присутніх звернулися голова комітету «Станьмо з Україною» КУК Торонто – Маркіян Швець, консул України в Торонто Олександр Шевченко, Міністр у справах громадянства та мультикультуралізму провінції Онтаріо, шановний Майкл Д. Форд, депутат провінції Онтаріо Кріс Гловер, Тарас Багрій – голова Онтарійської Провінційної Ради КУК та голова КУК Торонто Петро Штурин.

Він додав, що на завершення заходу потішили присутніх своїми чудовими голосами учениці школи Святого Димитрія, які виконали державні гімни Канади та України.

Нагадаємо, у Канаді новонароджені громадяни України безплатно отримуватимуть свою першу вишиванку.

Фото та відео: Хав'єр Апонюк Савич, Petro Schturyn, Natalia Natalia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-