Центром Відня пройшла Вишиванкова хода

Центром Відня пройшла Вишиванкова хода

Фото, відео
Укрінформ
Українська діаспора та друзі України з інших країн пройшли у четвер святковою ходою центром Відня до Дня вишиванки, а також щоб привернути увагу до війни, яку веде росія проти України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Ми сьогодні тут в "українських бронежилетах" – вишиванках. У цих захисних жилетах українці захищають сьогодні всю Європу", - зазначив організатор акції, голова ГО "Mrija" Андрій Каріоті.

Центром Відня пройшла Вишиванкова хода / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Учасники ходи у вишиванках та українській символіці зібралися на площі біля Ратуші Відня, після чого колоною у супроводі поліції пройшли центром міста. Під час ходи були зроблені зупинки біля парламенту Австрії та палацу Гофбург для фотографування та коротких мітингів. Далі через історичну частину міста колона вийшла на популярну серед туристів площу Штефансплатц, де відбувався завершальний мітинг.

Під час ходи її учасники співали Державний гімн, "Ой у лузі червона калина" та інші патріотичні пісні, гучно скандували "Слава Україні! - "Героям Слава!", "Слава нації!"- "Смерть ворогам!", "Україна – понад усе!", а також "Russland Terrorstaat!" (Росія – терористична держава!". Попереду колони був величезний банер з написом "Russland=Terrorstaat" – в нагадування про запущену в Австрії народну петицію про визнання Росії терористичною державою та необхідність її підтримки. Також було вшановано пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу.

Читайте також: У Ризі відзначили День вишиванки та вшанували День пам’яті жертв геноциду кримських татар

Як повідомлялося, щороку в третій четвер травня відзначається День вишиванки.

18 травня в України встановлено також День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-