У Нідерландах готують до відкриття притулок для тисячі українців

У Нідерландах готують до відкриття притулок для тисячі українців

Фото
Укрінформ
У місті Влардінген готують до відкриття притулок для довготермінового прийому українців, які через війну росії в Україні знайшли прихисток у Нідерландах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

«Для українців, які поселяться в «Мрії», житло заплановано на три роки, до літа 2026, однак питання міграційного статусу залишається невирішеним, зокрема, на сьогодні тимчасово переміщені особи з України мають можливість перебувати під захистом в Нідерландах лише до 4 березня 2024», – розповів в коментарі Укрінформу радник Посольства України в Нідерландах Тарас Малишевський.

На фото Тарас Малишевський
На фото Тарас Малишевський

«Мрія» – це цілий район, який стане прихистком для українців. Його будівництво стартувало восени 2022 року.

За словами Малишевського, на території «Мрії» добудовується школа, окремий спортивний комплекс, дитячі ігрові майданчики. Парковка автомобілів передбачена за периметром житлової зони водночас велосипеди мешканці “Мрії” можуть тримати біля своїх будинків. Кожна така квартира є умебльованою та забезпечена усім необхідним для господарювання. Також від найближчої зупинки метро мешканці “Мрії” можуть швидко дістатися центру міста Роттердам.

«Притулок розрахований на 1000 осіб, що стане найбільшою за чисельністю локацією для українців – тимчасово переміщених осіб», – сказав радник Посольства.

Він також розповів, що відкриття «Мрії» планується в другій половині серпня.

«Мрія» є результатом пілотного проєкту, що втілюється спільно з муніципалітетом Влардінген і регіоном Роттердам-Рейнмонд. Тисяча українців із Влардінгена й інших муніципалітетів регіону Роттердам-Реймонд можуть жити у «Мрії» щонайпізніше до 1 липня 2026 року.

Нагадаємо, у квітні в Нідерландах кілька десятків українських біженців провели акцію протесту через умови проживання.

Фото: Ірина Драбок, mrija.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-