У Туреччині організували іфтар для громад українців і кримських татар

У Туреччині організували іфтар для громад українців і кримських татар

Фото
Укрінформ
У турецькому Ескішехірі відбувся іфтар за участю представників української та кримськотатарської громад, громади турків-месхетинців.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Туреччині.

У Туреччині організували іфтар для громад українців і кримських татар / Фото: Посольство України в Туреччині, організатори заходу

“Є показовим, що кримськотатарська громада Ескішехіру і місцева влада думають в цей час (священний місяць Рамазан - ред.) і про своїх братів, що перебувають в складному становищі в окупованому Криму, ризикують своїм життям в умовах агресивної війни рф проти України. Рамазан дійсно об’єднує людей різних національностей із багатьох країн світу, які сповідують принципи добра, поваги до релігії та основних прав людини”, - сказав посол України в Туреччині Василь Боднар, звертаючись до учасників іфтару в Ескішехірі.

Читайте також: Муфтій розповів, як живе мусульманська громада України під час війни

Посол подякував за запрошення представникам місцевої влади та за допомогу, надану в Ескішехірі біженцям із України.

“Наш спільний досвід засвідчує, що Україна і Туреччина є справжніми стратегічними партнерами, які підтримують одне одного в складні часи. Український народ відчуває підтримку з боку турецького під час агресивної війни, яку розв’язала москва. Зі свого боку в Україні не залишилося байдужих у зв’язку зі страшним землетрусом в Туреччині”, - сказав Боднар.

Дипломат наголосив на тому, що Україна в рамках політики відновлення територіальної цілісності та деокупації Криму активно розвиває міжнародну Кримську платформу, і Туреччина є однією з її учасників.

“Важливим наступним заходом у діяльності міжнародної Кримської платформи стане міністерський саміт на тему безпеки в Чорноморському регіоні, що пройде в Бухаресті. Ми високо цінуємо принципову позицію Туреччини про підтримку територіальної цілісності України включно з Кримом”, - сказав посол України в Туреччині.

Читайте також: В ОП заявили, що росія відмовилась від обміну військовополонених мусульман

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський оголосив про започаткування в Україні нової традиції - проведення на офіційному рівні іфтару під час священного для мусульман місяця Рамадан. У першому офіційному іфтарі, який відбувся в Києві 7 квітня, взяли участь військовослужбовці-мусульмани, представників дипкорпусу, зокрема очільники посольств мусульманських країн, акредитованих в Україні, Меджлісу кримськотатарського народу.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв на цьому іфтарі закликав мусульманські країни до активнішої підтримки України у протистоянні російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-