В ОП заявили, що росія відмовилась від обміну військовополонених мусульман

В ОП заявили, що росія відмовилась від обміну військовополонених мусульман

Укрінформ
З нагоди початку Рамадану Україна запропонувала росії обміняти військовополонених, які сповідують іслам, за принципом “всіх на всіх”, однак росія від такої пропозиції відмовилась.

Про це в інтервʼю Голосу Америки розповіла радниця з комунікацій керівника Офісу Президента України Дарія Зарівна, передає Укрінформ.

“Ми вийшли з пропозицією обміняти мусульман “всіх на всіх” з обох сторін на знак поваги до їхніх культури і традицій. На жаль, російська сторона сприйняла цю ідею без особливого ентузіазму”, — сказала Зарівна.

За її словами, така ініціатива про обмін військовополонених мусульман — одне з багатьох креативних рішень, до яких вдається українська переговорна сторона, щоб обміняти полонених.

Читайте також: Серед російських військових різко збільшилася кількість охочих здатися в полон — ГУР

“Нашу переговорну групу характеризує проактивна позиція. І постійні пошуки різних кутів, під якими ми заходимо. Це непростий процес, який потрібно продовжувати, постійно шукаючи нові способи витягнути більше наших”, — додала Зарівна.

Як повідомляв Укрінформ, керівник робочої групи з питань взаємодії із ЗМІ та родичами захисників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов розповів, що Україна веде переговори з російською стороною одночасно про декілька обмінів, також тривають спроби домовитися про обмін полоненими у форматі “всіх на всіх”.

4 квітня з російського полону повернулись 40 захисників острова Зміїний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-