У Варшаві відкрився новий центр допомоги для українців

У Варшаві відкрився новий центр допомоги для українців

Укрінформ
У Варшаві запрацював Центр допомоги та підтримки осіб з досвідом міграції та біженства.

Центр відкривається за підтримки фонду «Польський міграційний Форум», передає Укрінформ.

 «У Центрі можна отримати безплатну допомогу, зокрема при вирішення конкретних справ, наприклад, пов'язаних з доступом до освіти, медицини чи при розв'язанні різних питань в адміністративних установах», – повідомили Укрінформу у Польському міграційному форумі.

У центрі працює світлиця для дітей віком від 3 до 8 років, де під опікою вихователів можна залишати дітей до чотирьох годин на день. Окрім робочих днів, кімната для дітей також працює в суботу з 10-ї до 14-ї години. Виховательки говорять українською та російською мовами.

За попередньою реєстрацією у центрі допомоги доступні безплатні консультації, які надаються також онлайн. Йдеться про психологів для дорослих, молоді та дітей, юристів, акушерок,  спеціалістів з легалізації перебування, бізнес-консультантів, кар'єрних консультантів тощо.

Записатися на візит до будь-кого з перерахованих вище фахівців можна за телефоном у Польщі +48692-913-993, або написавши на адресу: zapisy@forummigracyjne.org.

Крім того, фонд «Польський міграційний форум» регулярно проводить різноманітні заходи, які спрямовані на підтримку вагітних жінок та молодих батьків, наприклад, школи підготовки до пологів, розвивальні заняття для малят, майстер-класи з масажу Шанталя для немовлят. Також циклічно відбуваються інформаційні зустрічі з різними фахівцями, під час яких можна більше дізнатися про різні аспекти життя в Польщі, такі як, наприклад, пошук роботи або запис дитини до школи.  

Усі послуги у фонді «Польський міграційний форум» надаються безплатно. У центрі допомагатимуть усім іноземцям, незалежно від того, коли та звідки вони в’їхали до Польщі. Фахівці консультують різними мовами, зокрема українською, російською, польською, білоруською, англійською, французькою, іспанською, чеченською, дарі, пушту.

Допомогу фундації «Польський міграційний форум» з 3 квітня можна отримати у Варшаві за адресою: вул. Ґурчевська, 137, з понеділка по п’ятницю з 9-ї  до 18-ї години.

Раніше у Варшаві «Польський міграційний форум» відкрив Центр допомоги «Пліч-о-пліч», фахівці якого тепер також надаватимуть допомогу за новою адресою, вказаною вище.

Проєкт фінансується Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR) та координується Данською радою у справах біженців (DRC). Він Реалізується у співпраці з польським фондом «Для свободи». 

Фонд «Польський міграційний форум з 2007 року допомагає в Польщі особам з досвідом міграції та біженства адаптуватися в нових умовах та обставинах. 

Нагадаємо, українці, які змушені були виїхати з України, рятуючись від російської повномасштабної агресії, з 1 квітня можуть подавати документи на отримання посвідки на тимчасове проживання в Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-