У Дубліні вшанували пам‘ять жертв російських окупантів в Україні

У Дубліні вшанували пам‘ять жертв російських окупантів в Україні

Фото
Укрінформ
Посол України Лариса Герасько разом Послом Литви Маріусом Гудинасом, українцями та ірландцями у річницю звільнення Бучі вшанували пам‘ять жертв російських окупантів у меморіальному парку Garden of Remembrance у центрі Дубліна.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Ірландії.

Зауважується, що Буча – це лише одне з десятків імен українських трагедій. Одна з перших, про яку дізнався світ. Кожен українець за рік і місяць вторгнення носить у собі свою Бучу.

«Кожен російський злочин проти людяності має бути покараний. Це важливо не тільки для постраждалих і не тільки для України. Це важливо для світу. Щоб вбивства мирних людей у світі не стали нормою. Щоб більше в жодній країні світу діти не мусили ховати батьків на власних ігрових майданчиках, а батьки не оплакували розстріляних в автівках дітей», – наголосили у диппредставництві.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський 31 березня, у річницю звільнення Бучі Київської області, наголосив, що це місто стало символом звірств російської загарбницької армії. За 33 дні окупації у результаті дій військових рф у місті зафіксовано понад 1400 смертей, із них 37 дитячих. Понад 175 людей знайдено в братських могилах і камерах тортур. Нараховано 9 тисяч російських воєнних злочинів.

Фото: Embassy of Ukraine to Ireland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-