На Кіпрі відкрили другу «Українську книжкову поличку»

На Кіпрі відкрили другу «Українську книжкову поличку»

Фото
Укрінформ
У бібліотеці Муніципального Музею моря у кіпрському місті Айя-Напа, яке прихистило тисячі тимчасово переміщених українців, 29 березня відбулось офіційне відкриття вже другої в Республіці Кіпр «Української книжкової полички».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства в Республіці Кіпр. 

За повідомленням, під час спільної з мером м. Айя-Напа церемонії відкриття посол України Руслан Німчинський щиро подякував за сприяння у реалізації цієї ініціативи представникам Союзу Муніципалітетів Кіпру та Муніципалітету Айя-Напи.

Він наголосив, що доступ до української літератури, особливо для тимчасово переміщених українців, наразі є дуже важливим, адже дозволяє не втрачати зв'язок з Батьківщиною та рідною мовою.

«Посольство продовжує працювати над тим, щоб українська книжка була доступною для українців по всьому острову», – йдеться в дописі.

Зауважимо, що «Українська книжкова поличка» – проєкт, який реалізується по всьому світу під патронатом Першої леді України Олени Зеленської спільно з Міністерством закордонних справ України, Міністерством культури та інформаційної політики України й Українським інститутом книги.

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого у Муніципальній бібліотеці Строволоса, передмістя кіпрської столиці Нікосія, відбулось офіційне відкриття першої «Української книжкової полички» в Республіці Кіпр.  

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Cyprus / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-