З початку минулого року до Канади переїхали майже 200 тисяч українців

З початку минулого року до Канади переїхали майже 200 тисяч українців

Укрінформ
З початку минулого року до Канади прибуло майже 200 тис. українців, з яких багато скористалися новою міграційною програмою, запровадженою після початку повномасштабного російського вторгнення до України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у федеральному бюджеті Канади, внесеному сьогодні до парламенту країни.

“З січня 2022-го року, й особливо від початку повномасштабного російського вторгнення до України, Канада стала безпечною гаванню для майже 200 тис. громадян України та постійних мешканців Канади, які повернулися до країни”, - стверджується у документі.

Читайте також: Міністр оборони Канади зустрілася із представниками української громади

Зазначається, що Канада ще на початку минулого року оголосила про спеціальну міграційну програму для українців, чинність якої нещодавно було продовжено до липня. “Для втілення цього, уряд додатково виділив 171,4 млн дол протягом трьох років, починаючи у 2022-2023 рр”, - наголошується у федеральному бюджеті.

Читайте також: Канада надасть Україні кредит майже на $2 мільярди

Як відомо, українці, які тікають від війни, можуть безкоштовно долетіти до Канади й по прибуттю два тижні проживати у готелі. Вони також можуть отримати разову виплату від федерального уряд та щомісячну фінансову допомогу від уряду провінції, у якій зупиняться.

 Фото: CTK Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-