В ОАЕ відбудуться VIII громадські Шевченківські читання

В ОАЕ відбудуться VIII громадські Шевченківські читання

Укрінформ
У Дубаї 10 березня проведуть VIII громадські Шевченківські читання в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Як передає Укрінформ, про це повідомило видання «Емірати Сьогодні», яке є інформаційним партнером заходу. 

Долучитися до VIIІ щорічних громадських Шевченківських читань, що відбудуться у п’ятницю в Mall of Emirates (the DUCTAC theatre) з 18:00 до 21:00, запросили українську громаду ОАЕ. Ініціатором заходу є активіст української громади в ОАЕ Олег Копач.

Тим, хто планує виступити з поетичним, музичним або танцювальним номером, обов'язково потрібно заповнити реєстраційну форму.

Зауважується, що велика українська родина в Еміратах не просто щорічно вшановує пам’ять поета, а й намагається відчути серцем його слова, які надихають нас на великі справи, на продовження боротьби за незалежність України, на те, щоб бути по-справжньому вільними й сильними. Кожні читання були особливими й не схожими на інші.

Читайте також: Першому україномовному медіа в ОАЕ «Емірати Сьогодні» виповнився рік

«У дні потрясінь, революцій та війни Кобзар як ніколи актуальний. Сьогодні під час повномасштабної війни в його рядках знаходимо силу, віру й наснагу. Як і раніше, його життєвий шлях і творчість надихають мільйони українців світу на боротьбу за вільну Україну», – наголосили у виданні.

«Емірати Сьогодні» нагадали, що в попередні роки на читаннях декламували твори Тараса Шевченка арабською, англійською, польською, французькою, угорською, німецькою, іспанською і, звичайно, українською мовами. Розповідали цікаві маловідомі факти з життя поета, показували відео й фото, проводили опитування на тему «Ким би міг бути Шевченко, якби він жив зараз», вікторини про його життя та творчість (навіть у Kahoot!, щоб дотриматися санітарних вимог під час епідемії коронавірусу), брали в «Шевченка» інтерв'ю (під час якого він розповів кореспонденту українського радіо в Дубаї про свої мрії, улюблену музику, книжки, страви та напої).

Також складали жартівливі сучасні переробки віршів поета на дубайський манер, робили театр тіней, пісочну анімацію та портрет молодого Шевченка в техніці гліттер-пейнтинг, співали, танцювали, влаштовували виставки малюнків до поезії Кобзаря та ще багато всього цікавого.

Окрасою свята завжди були виступи Ансамблю української пісні і танцю в ОАЕ «Червона Калина», учнів Української школи в ОАЕ «Софія».

Нагадаємо, У House of Pianos у Дубаї відбулися концерти українського композитора, піаніста-віртуоза Євгена Хмари, які стали однією з найяскравіших музичних подій для української громади в ОАЕ.

Фото: ukrdubai.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-