Першому україномовному медіа в ОАЕ «Емірати Сьогодні» виповнився рік

Першому україномовному медіа в ОАЕ «Емірати Сьогодні» виповнився рік

Укрінформ
Перше україномовне інформаційне видання в Об’єднаних Арабських Еміратах «Емірати Сьогодні» відзначає рік від дня свого заснування – про його запуск було оголошено 2022 року в Міжнародний день рідної мови.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті видання.

В ексклюзивному коментарі Укрінформу головна редакторка «Еміратів Сьогодні» Тетяна Співаковська повідомила, що коли видання тільки створювалося, то планувалося більше писати про цікаві місця в ОАЕ, відпочинок, новини культури та спорту. Але вже за кілька днів почалася повномасштабна війна, і тематику кардинально змінили: почали інформувати українців, які не змогли вилетіти додому, про допомогу з житлом, харчуванням, транспортом, про зустрічі Stand with Ukraine на Expo2020, про те, що в ОАЕ не можна виходити на вулиці з прапорами й влаштовувати протести, оголошувати благодійні збори коштів та багато іншого, про що не знали туристи.

Читайте також: Перед українською громадою в ОАЕ виступив піаніст Євген Хмара

Згодом, за її словами, дуже важливою для читачів стала рубрика «Консульські питання», «Поради юриста», статті про отримання віз, працевлаштування, оренду житла. Також «Емірати сьогодні» анонсують й висвітлюють культурні заходи, організовані громадою, розповідає про українців, які досягли успіху в ОАЕ, збирає інформацію про українських фахівців у різних сферах – від українських тренерів з шахів до українських лікарів.

Читайте також: В Абу-Дабі відбулася перша зустріч літклубу Української жіночої ініціативи в ОАЕ

Наприклад, розповіла пані Співаковська, раніше в соціальних мережах поширювалося багато списків російськомовних лікарів в Еміратах, видання ж уперше зібрало й систематизувало інформацію про лікарів з України, які працюють у різних еміратах ОАЕ. Ця стаття і досі є однією з найбільш популярних, так само як і статті про українських тренерів в ОАЕ, про українських викладачів музики, танцю, живопису.

Читайте також: В українському ресторані у Дубаї встановили світовий рекорд

«Зараз українцям дуже важливо підтримувати своїх і читати українською мовою!» Дуже раді, що наша аудиторія зростає, і нас читають уже не тільки в ОАЕ, але й в Україні та інших країнах світу», – додала головна редакторка видання.

Зауважується, що «Емірати Сьогодні» – незалежне медіа, яке не отримує жодного фінансування від держави, політичних або бізнесових кіл, тому редакція видання буде вдячна за будь-яку підтримку, завдяки якій створюватиме ще більше цікавого контенту.

Крім Фейсбук-сторінкиІнстаграм-сторінки та Youtube-каналу, «Емірати Сьогодні» нещодавно запустили LinkedIn-сторінку.

Фото: «Емірати Сьогодні»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-