Сотні людей долучилися до  демонстрації на підтримку України у Люксембурзі

Сотні людей долучилися до демонстрації на підтримку України у Люксембурзі

Фото
Укрінформ
Близько 700 представників української громади, друзів і симпатиків України провели до річниці з початку повномасштабного військового вторгнення росії в Україну демонстрацію у Люксембурзі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Бельгії. 

Зауважується, що основною метою ходи був заклик до продовження підтримки України, визнання росії державою-терористом, а також висловлення вдячності дружньому Люксембургу за надану неоціненну практичну допомогу.

«Для нас дуже знаково, що до акції приєднався великий друг України Віцепрем'єр-міністр –  Міністр оборони Люксембургу Франсуа Бауш, який у своєму виступі перед багаточисельною аудиторією чітко зазначив, що Україна може і надалі розраховувати на подальшу військову підтримку з боку Люксембургу», – наголосили у диппредставництві.

До заходу також долучилися представники дипломатичного корпусу, акредитованого в Люксембурзі, представники інституцій ЄС, члени Палати депутатів Великого Герцогства, а також Почесний консул України в Люксембурзі Клод Раду.

«У своїх промовах вони підкреслювали героїзм українського народу, зазначали про важливість надання подальшої військової, гуманітарної та фінансової допомоги Україні, а також запевняли у непохитній підтримці стільки, скільки це буде потрібно», – розповіли у Посольстві.

Тимчасова повірена у справах України в Люксембурзі Наталія Аношина наголосила, що всі країни мають об’єднатися задля ізоляції росії від сучасного цивілізованого світу, зокрема виключивши державу-агресора з усіх міжнародних організацій.

«В умовах повномасштабної російської агресії осередки української громади за кордоном є важливою зброєю, яка не тільки допомагає зберегти підтримку наших партнерів на міжнародній арені, але і є одним з елементів єдиного фронту у протистоянні російському злу», – йдеться в повідомленні.

Посольство подякувало команді LUkraine asbl, зокрема її Президенту Миколі Жарову та Віцепрезиденту Інні Яременко, за організацію цієї важливої акції, а також усім, хто долучився до неї, адже у запеклій боротьбі єднання є однією із запорук перемоги.

Нагадаємо, на площі Люксембург у Брюсселі відбулося відкриття інсталяції про війну в Україні – до уваги жителів та гостей столиці Бельгії представили обстріляну в Харківській області карету швидкої допомоги та підірвану на міні неподалік Києва пожежну машину.

Фото: LUkraine, Tetiana Popyk та Julia Yamkova 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-