Мітинги проти російської агресії відбулися по всій Ірландії

Мітинги проти російської агресії відбулися по всій Ірландії

Фото
Укрінформ
У роковини повномасштабного вторгнення росії в Україну у Дубліні, а також в інших містах Ірландії пройшли мітинги проти російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Ірландії.

За повідомленням, у Дубліні до українців та ірландців, які зібралися в центрі міста, звернувся віцепрем‘єр-міністр Ірландії, Міністр закордонних справ, Міністр оборони Ірландії Мікхол Мартін, ірландські політики та депутати, які запевнили у повній підтримці України Ірландією.

«Слава Україні! Неймовірна підтримка на мітингу в Дубліні до річниці повномасштабного вторгнення. Лунали промови від лідерів ірландських політичних партій, Посла України, наших захисників Максима та Євгена, ірландських протестувальників біля російського посольства, організацій Helping Irish Hosts та Ukrainian Action in Ireland. Виконавці Марина та Кіріл торкнулися наших сердець піснями, а гігантський український прапор майорів на головній вулиці Дубліна. Також були присутні посли більш як 25 країн вільного світу! А які креативні плакати створили присутні», – повідомила у Фейсбуці «Українська дія в Ірландії» (Ukrainian Action in Ireland). 

Своєю чергою тисячі українців, які знайшли прихисток в Ірландії, висловили вдячність за теплий прийом та щирість ірландців.

Крім того, в Ірландії підсвітили низку будівель у кольори українського прапора.

Нагадаємо, посол України в Ірландії Лариса Герасько, представники Посольства й української громади взяли участь у відзначенні підписання Угоди про встановлення побратимських відносин між Києвом і Дубліном.

Фото: Embassy of Ukraine to Ireland, Ukrainian Action in Ireland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-