Українці в Індії створили відеореквієм до роковин повномасштабного нападу рф

Українці в Індії створили відеореквієм до роковин повномасштабного нападу рф

Відео
Укрінформ
В українській громаді Індії презентували реквієм «Вчора була війна» до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Як передає Укрінформ, відео розмістила на своїй сторінці у Фейсбуці представниця української громади Індії, поетка та авторка слів до реквієму Марина Акрам.

«24.02.2022 - 24.02.2023. Цілий рік вмістився у пунктир між датами. Пунктир перерваних мрій, сподівань, життів. Аlina Dolgaya (Аліна Долгополова) висловила весь біль нашої країни. Цілий рік болю від несправедливого і підлого вторгнення. І дев'ять років болю від початку війни. Біль ллється з її вуст і падає розпеченими краплинами на серце», – написала вона.

У коментарі Укрінформу поетка розповіла: «Відео створене саме до роковин повномасштабної російської агресії. Хоча слова народилися й сплелися у вірш у першу добу повномасштабного вторгнення, 25 лютого, 2022 року. Потім я надіслала його Аліні Долгополовій, а вона одразу й наспівала, та так, що аж сироти взяли. Життєві обставини свого часу змусили відкласти створення відеокліпу. Але тепер ми з Аліною, яка на даний момент проживає у Великій Британії, і вона там опинилася також через війну, вирішили присвятити це відео саме річниці вторгнення рф. Бо і тепер написані тоді слова я б повторила так само».

Марина Акрам зізналася, що біль від того, що росія вчинила в Україні, триває і ятрить ще більше.

«Це був такий біль, страх, ми не могли повірити, що це все відбувається насправді! Цей біль не проходить і тепер, тільки посилюється», – зауважила вона.

Вона подякувала Аліні Долгополовій за допомогу під час створення відео і зазначила, що це не перший приклад їхньої співпраці. «Я дуже вдячна Аліні, яка вже кілька моїх віршів перетворила на щемкі пісні: «Мамин оберіг» – про вишиванку, українська балада «Калинонька», «Українське LIBERTANGO», «Мальви». А з іншими двома українками Індії – Христиною Пристай та Оленою Зиміною – представила "Щедрик" мовою гінді», – додала представниця української громади Індії.

Марина Акрам також повідомила, що 24 лютого українці в Індії планують пам’ятний захід до роковин повномасштабної російської агресії в Україні.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців закликав світове українство спільно підтримати кампанію СКУ до 365 днів повномасштабного вторгнення рф та об’єднатися з Україною 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-