Звільнені з полону «азовці» у Нью-Йорку розповіли про злочини російських військ

Звільнені з полону «азовці» у Нью-Йорку розповіли про злочини російських військ

Укрінформ
Звільнені з полону військовослужбовці полку «Азов» Ілля Самойленко та Артем Дибленко й наречена полоненого Наталія Гусак закликали українців Америки доносити світові правду про воєнні злочини російських військ.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, група свідків злочинів армії рф напередодні прибула до Нью-Йорка для виступу на заході високого рівня «Грубі порушення прав людини, спричинені агресією проти України».

Вони та голова Миколаївської облради, член Координаційного штабу з питань поводження з полоненими, уповноважена штабу Південного регіону Ганна Замазєєва розповіли представникам української громади Нью-Йорка про порушення прав людини щодо полонених.

Самойленко, який нині обіймає посаду заступника командира бригади «Азов» Національної гвардії України з роботи з особовим складом, брав участь у боях з оборони Маріуполя, потім потрапив у російський полон, де провів чотири місця, поки був звільнений за обміном у вересні.

За його словами, після полону він продовжує службу.

Читайте також: Без звільнення окупованих територій 80% злочинів рф залишаться нерозкритими - захисник Азовсталі в ООН

Повний кавалер ордена «За мужність» Артем Дибленко теж провів у полоні чотири місяці, переважно в Таганрозі Ростовської області.

«Доносіть світові інформацію про ті страшні речі, які творить російська влада з полоненими, про порушення прав людини з боку військових рф», – звернувся він до нью-йоркців, зазначивши, що перебуваючи в нелюдських умовах російському полоні, схуднув на 40 кг.

Львів’янка Наталя Гусак чекає на повернення з полону свого нареченого: «Не знаю, у якому він стан і в яких умовах утримується, - розповіла вона Укрінформу. - Знаю лише, що перебуває на окупованій території Луганській області».

Читайте також: Помер комбат «Азова» Олег Мудрак, котрий повернувся після тортур в полоні рф

Як повідомляв Укрінформ, Україна разом із більш як сорока країнами проведе в середу у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку захід високого рівня "Грубі порушення прав людини, спричинені агресією проти України". У заході візьмуть участь високопоставлені спікери від ООН та країн-членів, а також жертви злочинів російських військ та представники громадянського суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-