У Чикаго відбулася акція проти просування російської культури

У Чикаго відбулася акція проти просування російської культури

Фото
Укрінформ
У Чикаго (США), біля будівлі Громадянської опери, пройшла акція протесту проти просування російської культури – кілька десятків демонстрантів засудили постановку балетної групи The Joffrey Ballet за мотивами російського роману «Анна Кареніна».

Як передає Укрінформ, про це повідомило видання Chicago Sun Times.

«Я з України, мене ображає відсутність чутливості. Театр повинен проявляти солідарність, а не просувати російську культуру», – сказала Ліза Корнейчук, 26річна студентка Інституту мистецтв.

Зауважується, що The Joffrey Ballet твердо стоїть на своєму рішенні показати «Анну Кареніну» хореографа Юрія Посохова за романом Льва Толстого, кажучи, що підготовка до вистави тривала роками.

Водночас Генеральне консульство України в Чикаго повідомило, що акція протесту відбулася проти просування російської культури у той час, як її носії вбивають та підтримують вбивства цивільного населення України, у тому числі українських діячів культури.

«Саме тому ми закликаємо усі свідомі культурні інституції США The Joffrey Ballet та всього світу утриматись від підтримки культури вбивць і мародерів», – ідеться в дописі.

Наступні подібні акції протесту заплановані на п’ятницю, суботу та неділю.

Нагадаємо, у Чикаго 24 лютого українська громада проведе акцію до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну, під час якої продемонструють 365 промовистих плакатів із подіями кожного дня від початку війни.

Фото: Consulate General of Ukraine in Chicago, chicago.suntimes.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-