Віцепрезидент СКУ попередив про активізацію масової операції пропаганди рф «Ми за мир»

Віцепрезидент СКУ попередив про активізацію масової операції пропаганди рф «Ми за мир»

Укрінформ
Регіональний віцепрезидент Світового конгресу українців у Західній і Південній Європі, голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха попередив про активізацію у західних країнах масової операції московської пропаганди «Ми за мир!».

Про це Павло Садоха повідомив Укрінформу, зауваживши, що її мета – поширювати наративи про втому від розв'язаної росією війни проти України та її «мирне» врегулювання.

«Очевидно, це не новий напрямок російської гібридної агресії, але останніми тижнями, українські активісти у країнах ЄС фіксують значне підсилення цієї діяльності. Як і на росії, колаборанти москви у країнах ЄС використовують антиморальні методи, зокрема дітей», – розповів він.

До прикладу регіональний віцепрезидент СКУ навів один з прикладів такої діяльності з Португалії.

«Дирекція однієї з португальських шкіл розташованої у Фатімі залучає школярів до акції «За мир», в якій говорить про те, що «іноді забуваємо про десятки чи сотні солдатів з обох сторін війни, які гинуть щодня. Про труднощі, через які проходить український народ, і, звичайно, також про страждання російських сімей, які не хочуть бачити своїх дітей у цій несправедливій війні». Найгірше, що до цієї пропаганди вони пробують залучати українських дітей-мігрантів (при цій школі діє українська суботня школа «Відродження», – повідомив пан Садоха.

Читайте також: Пропаганда кремля щодо війни проти України не матиме успіху - ЄС

Отож, наголосив він, дуже важливо, щоб українські громадські організації за кордоном та просто українці, не тільки не брали участі у таких пропагандистських акціях, але й активно викривали такі наративи, показуючи суспільствам країн, де вони проживають, що допомога Україні, це в першу чергу надання необхідної зброї для оборони життя від терористів, які вчиняють геноцид українців.

Пан Садоха також надав лист директора Фатімської школи, у якому, зокрема, йдеться, що «останнім часом це питання (питання миру – ред.) стає байдужим для молоді, яка більше рахує скільки танків і безпілотників відправляються на конфлікт, іноді забуваючи про десятки чи сотні солдатів з обох сторін війни, які гинуть щодня. Про труднощі, через які проходить український народ, і, звичайно, також про страждання російських сімей, які не хочуть бачити своїх дітей у цій несправедливій війні».

І ця школа запланувала відзначення 24 лютого річниці від початку вторгнення росії в Україну.

Нагадаємо, українців Португалії закликали організувати проукраїнські акції у той час, коли проросійська організація Conselho Português para a Paz e Cooperação проводитиме гібридні маніфестації із закликами до португальського уряду не поставляти зброю Україні та не підтримувати санкції проти рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-