У Стокгольмі відзначили День Соборності України

У Стокгольмі відзначили День Соборності України

Фото
Укрінформ
У столиці Швеції Стокгольмі з нагоди Дня Соборності України відбулося урочисте зібрання української громади під гаслом "Україна об’єднана проти ворога в захисті своєї територіальної цілісності". 

Про це повідомляє з місця події кореспондент Укрінформу.

«Увесь цей час, коли ми ведемо війну за нашу соборну незалежність, ми демонструємо усьому світові нашу силу. А наша сила, наш опір у нашій єдності та гідності. Це те, що нам допоможе перемогти у цій війні. Тож активно працюймо разом, щоб усі наші друзі, наші партнери в усіх країнах теж зберігали таку єдність. І не тільки зберігали її, а ще й зміцнювали. І тоді перемога буде перемогою не тільки України, а й перемогою всього світу», - сказав, звертаючись до учасників мітингу, посол України у Швеції Андрій Плахотнюк.

Українці у Стокгольмі відзначили День Соборності України / Фото: Олег Снітовський. Укрінформ

Учасники патріотичної акції, яку організувала громадська організація Nordic Ukraine Forum, у своїх виступах відзначали, що Україна нині об’єднана з демократичним світом у захисті демократичних цінностей. Але для відсічі російським агресорам потрібно більше зброї, потрібні більш жорсткі санкції і повне ембарго на торгівлю з росією, яку потрібно змусити створити "зелені коридори" для евакуації постраждалих цивільних.

Читайте також: В єдності наша сила. СКУ привітав українців з Днем Соборності

Сьогодні ж подібні акції відбулися у шведських містах Мальме та Гетеборзі, де діють великі українські громади.

Як повідомляв Укрінформ, громадська організація Nordic Ukraine Forum майже щотижня проводить у Швеції демонстрації на підтримку України.

Раніше повідомлялося, що у День Соборності України демонстрації з меседжем #UkraineUnitedWithTheWorld проводитимуть українські громади у різних країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-