У Румунії для українських дітей провели захід, присвячений різдвяним і новорічним традиціям

У Румунії для українських дітей провели захід, присвячений різдвяним і новорічним традиціям

Укрінформ
Учасники «Клубу української малечі», який діє в рамках Клузької філії Союзу українців Румунії (СУР), зібралися на заході «Старовинні різдвяні та новорічні традиції українців».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Союзу українців Румунії.

За повідомленням, ведучими заходу були головний редактор дитячого журналу «Дзвоник» Людмя Дорош та нова, активна учасниця філії – Наталія Грищенко. Вони розповіли дітям про звичаї та традиції зимових свят та викликали малечу на творчість разом із батьками.

Творча майстерня була присвячена виготовленню ліхтариків із банок, які діти виготовляли різними способами – технікою декупаж, морською сіллю та фарбами.

«Усе проходило у святковій атмосфері, творчою сполучною ланкою у майстерні маленьких митців були українські колядки та щедрівки», – додали в СУР.

Нагадаємо, Марамуреська філія Союзу українців Румунії організувала у місті Сігету Мармацієй 30-й Міжнародний фестиваль українських колядок та зимових звичаїв, у якому взяли участь численні офіційні особи, дипломати та представники органів місцевого державного управління з Румунії та України.

Фото: СУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-