УКУ та Єпархія святого Миколая у Чикаго підписали договір про співпрацю

УКУ та Єпархія святого Миколая у Чикаго підписали договір про співпрацю

Фото
Укрінформ
У Львові був підписаний договір про співпрацю Українського католицького університету (УКУ) та Єпархії святого Миколая у Чикаго з метою підтримки діяльності Місійного інституту.

Як передає Укрінформ, про це УКУ повідомив у Фейсбуці.

«У межах співпраці УКУ та Місійний інститут St. Nicholas Diocese in Chicago for Ukrainians надають можливості для обміну досвідом між викладачами Філософсько-богословський факультет УКУ та Інституту через впровадження програм стажування, участі у спільних дослідницьких проєктах тощо. Також договір передбачає видання спільних сертифікатів», – ідеться в дописі.

Владика Венедикт Алексійчук висловив переконання, що багато людей мають досвід зустрічі з Богом, але вони не знають, як передати цей досвід.

«Місійний інститут має три важливих напрямки: постійна формація священників; вишкіл дияконів, дяків, катехитів і християнських лідерів; школа євангелізації, де ми, як єпархія, маємо відповідальність формувати та виховувати мирян. Для нас важливо бути з УКУ та частиною УКУ, адже університет має величезний досвід в науковій і освітній діяльності. Цей договір – лише початок співпраці», – зазначив він.

Своєю чергою отець-ректор УКУ о. Богдан Прах зауважив, що для університету є надзвичайно цінним, що українські єпархії, особливо за кордоном відчувають потребу співпраці в інтелектуальній і формаційній сферах.

Нагадаємо, Українська греко-католицька церква заснувала монашу спільноту у Чиказькій єпархії святого Миколая у США.

Фото: Український католицький університет

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-