Товариство української культури в Угорщині отримало премію за розвиток української нацменшини

Товариство української культури в Угорщині отримало премію за розвиток української нацменшини

Фото
Укрінформ
Товариству української культури в Угорщині (ТУКУ) присудили премію за вагомий внесок у розвиток української національної меншини. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці ТУКУ.

“Угорська держава оцінила нашу 30 літню працю! Ця премія вручається щорічно у день національних меншин Угорщини!  Дякуємо усім членам та прихильникам за підтримку! Разом і надалі заради збереження нашої культури та мови! Україна переможе!”, — наголошується в дописі.

Зауважимо, що Товариство української культури в Угорщині (ТУКУ) — провідна українська організація української діаспори в Угорщині. Є членом Світового конгресу українців. Складається з 15 осередків.

Очолює Товариство перший заступник Голови Світового конгресу українців, Голова Європейського конгресу українців, речник української меншини Державних Зборів Угорщини Ярослава Хортяні.

Діяльність ТУКУ передусім спрямована на турботу про збереження української мови, культури, національних традицій, історичних пам'яток.

Нагадаємо, Товариство української культури в Угорщині організувало павільйон української книжки на 27 Міжнародному книжковому фестивалі, який проходив у Будапешті.

Фото: Товариство української культури в Угорщині / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-