У Шотландії з’явився «Український дім»

У Шотландії з’явився «Український дім»

Фото
Укрінформ
У Глазго, шотландському регіоні Східний Ренфрюшір, минулими вихідними силами Асоціації українців у Великій Британії урочисто відкрили «Український дім». 

Про це у Фейсбуці повідомила Громада українців у Глазго (Community of Ukrainians in Glasgow), передає Укрінформ.

«Більшість людей, які приїхали у Британію, приїхали сюди не за власним бажанням – вони повинні були приїхати, тому що в Україні просто не було де зупинитися. Багато з цих людей бачили речі, які ніхто ніколи не повинен бачити, тому забезпечити їм безпечний простір дуже важливо», - сказала головна ідейна натхненниця та організаторка «Українського дому», оперна співачка Оксана Мавродій. 

Вона також працює в школі, багато років займається громадською діяльністю, спрямованою на підтримку України, українців та розвиток української культури. 

За словами Мавродій, такий простір дає можливість зустрічатися, допомагати один одному, підтримувати один одного, проводити заняття, вивчати українську та англійську мови, дбати про творчий та освітній розвиток дітей.

«Український дім» обіцяє курси англійської мови, дитячу кімнату, теплі зустрічі в затишку та теплій атмосфері. Щосуботи з 10 ранку. 

Будівля, поблизу церкви у Clarkston, надана українській громаді шотландськими друзями. The Rotary Club of Eastwood Scotland John Waddell передав українській громаді кошти на підтримку, а також кошти зібрані у двох школах - Lourdes secondary school і Carolside primary school, на придбання подарунків для дітей з нагоди Дня Миколая. Голова AUGB Edinburgh Hannah Beaton -Hawryluk подарувала «Українському дому» картину із зображенням Тараса Шевченка. 

Волонтери частували гостей смачними українськими традиційними стравами – варениками, борщем з пампушками, налисниками, кручениками, запеченою картоплею та солодощами. 

У творчій частині програми присутні змогли побачити справжній український вертеп, який підготували українці, які нині живуть на кораблі у Глазго, а також почути талановиту Божену Якименко. 

Нагадаємо, «Український дім» урочисто відкрився у Дрездені, адміністративному центрі німецької земля Саксонія. Він орієнтований на три цільові групи: біженців (яким треба допомогти з інтеграцією, адаптацією); експатів (українців, які вже певний час мешкають у Німеччині); німців та іноземців, які живуть у багатокультурному середовищі (їм треба показати, що таке Україна та українська культура).

Фото: Community of Ukrainians in Glasgow / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-