Оголошено переможця літературної премії Пітерсона

Оголошено переможця літературної премії Пітерсона

Фото
Укрінформ
Літературну премію імені Пітерсона 2022 року здобула книжка «Russian Nationalism and the Russian-Ukrainian War: Autocracy-Orthodoxy-Nationality» («Російський націоналізм і російсько-українська війна: самодержавство – православ'я – народність») авторства Тараса Кузьо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на фейсбук-сторінці Літфонду імені Пітерсона.

Переможця літературної премії Пітерсона було оголошено на гала-концерті в Торонто, організованому Літературним фондом імені Петерсона у співпраці з Фундацією Будучність.

Лауреат премії отримує грошову винагороду в розмірі 25 тис. доларів. Додаткові 5 тис. канадських доларів присуджуються видавцеві книжки.

Фіналісти, які увійшли до короткого списку, отримають по 5 тис. канадських доларів.

Літературна премія Пітерсона – це міжнародна книжкова премія, яка присуджується раз на два роки та відзначає оригінальні публіцистичні твори, написані англійською або українською мовами. Премія відзначає книги, які сприяють кращому розумінню України чи українського народу та тематика яких актуальна для світової української спільноти.

Літературна премія Пітерсона оцінюється в 30 000 канадських доларів. Автор-переможець отримає приз у розмірі 25 000 канадських доларів. Додаткові 5000 канадських доларів буде нагороджено видавцем книги. Кожен із фіналістів короткого списку отримає по 5000 канадських доларів.

Хоча Літературний фонд Пітерсона отримує велику кількість англомовних заявок з Європи та Північної Америки, за словами Лізи Шимко, голови журі, «цього року, попри неймовірні виклики, з якими стикаються автори та видавці в Україні внаслідок неспровокованої війни Росії проти України, ми були раді отримати переважну кількість номінацій від українських видавців, які сповнені рішучості залишатися життєздатними та актуальними, попри цю жахливу війну».

Нагадаємо, у грудні 2021 року Літературний фонд імені Пітерсона під час урочистої церемонії у Торонто відзначив низку українських книжок за досконалість перекладу на англійську мову.

Фото: Peterson Literary Fund / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-