Українська громада закликає Канаду визнати росію державою-спонсором тероризму

Українська громада закликає Канаду визнати росію державою-спонсором тероризму

Укрінформ
Президент Конгресу українців Канади Олександра Хичій заявила, що Канаді давно слід на законодавчому рівні визнати росію державою-спонсором тероризму.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Настав час Канаді та її союзникам повністю ізолювати кримінальний російський режим від міжнародної спільноти. Визнання росії спонсором тероризму – важливий крок у цьому напрямі. Ми закликаємо усіх членів парламенту Канади підтримати це визначення», – сказала Хичій.

Вона наголосила, що «росія продовжує вести свою геноцидну війну проти України».

«Нездатна здолати хоробрі Збройні сили України на полі бою, росія розпочала кампанію терористичних бомбардувань та ракетних ударів проти українських цивільних», – зазначила президент Конгресу.

Читайте також: У Канаді активісти вимагали посилити тиск на росію

Хичій додала, що КУК проведе опитування канадських депутатів стосовно того, чи підтримують вони визнання росії державою-спонсором тероризму. Вона також закликала усіх канадців письмово звертатися до своїх представників у парламенті, закликаючи їх підтримати цей важливий крок.

Як повідомлялося, під час російської ракетної атаки 5 грудня були влучання в енергооб’єкти у Київській, Вінницькій та Одеській областях, попри це енергетична система функціонує. У деяких регіонах вимушено застосовано екстрені відключення для збалансування системи й уникнення аварій. Від російських ударів у понеділок в Україні загинули четверо людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-