Нідерландська асоціація лікарень передала Україні спецобладнання для новонароджених

Нідерландська асоціація лікарень передала Україні спецобладнання для новонароджених

Фото
Укрінформ
Нідерландська асоціація лікарень передала українським пологовим будинкам у Запоріжжі, Полтаві, Черкасах та Кременчуці 13 спеціальних інкубаторів – кувезів, у яких підтримуються постійна температура, вологість і необхідне насичення повітря киснем.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

«Провів зустріч з керівництвом Асоціації лікарень Нідерландів та дуже їм вдячний за допомогу яка зараз вкрай необхідна у ці тяжкі часи війни. Нідерландська асоціація та партнери передають 13 інкубаторів для новонароджених дітей для дитячих лікарень Запоріжжя, Полтави, Черкас, Кременчука. Особлива подяка Inge de Wit та її команді за докладені зусилля у допомозі медичній галузі Україні», – сказав в коментарі Укрінформу посол України в Нідерландах Максим Кононенко.

Своєю чергою медики розповіли, що допомагають Україні від початку повномасштабного вторгнення.

«Через кілька днів після повномасштабного вторгнення ми згуртувалися, щоб допомогти українському народу. Ми як: лікар, директор і я, голова правління лікарні. Ми за кілька днів мобілізували наших колег у Нідерландах, щоб вони пожертвували кошти, щоб мати можливість купити ліки для України. Це все від нашого щирого серця, щоб допомогти людям, які цього потребують. У цей час, коли жорстоке, нелюдське вторгнення росії увірвалося у вашу країну і принесло вам усе це жахіття. Нам пощастило знайти кардіохірурга зі Львова Олексія, який допоміг нам і скоординував допомогу. Він надихає нас тим, як він продовжує свою роботу», – сказала Інге де Віт з Foundation Healthcare 4 Ukraine.

За її словами, відтоді багато чого сталося. Вдалося знайти спонсорів, знайти транспорт (завдяки Віталію у Нідерландах) і побудувати мережу з небайдужих людей, фармацевтів та організацій, які працюють разом. Об’єднавши зусилля було створено групу та заснувати фонд Foundation Healthcare 4 Ukraine. За ці місяці працювали над тим, щоб відправити ліки до Львова та до 40 лікарень по всій Україні, зокрема, Черкас, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Житомира й інші.

«Посольство України в Нідерландах нам дуже допомагає. Там зазначили, що в деяких медустановах також потрібні інкубатори. Ми змогли їх знайти, і перші 13 відправили до Львова. Звідти вони будуть розподілені по медустановах, які їх потребують. Ми будемо поруч з Україною і продовжуватимемо нашу підтримку», – розповіла Інге де Віт.

Спеціальні пристосування для догляду за дитиною вже відправлені в Україну.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з директором Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Гансом Клюге потреби та виклики української медицини.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-