У Будапешті відкрили виставку фотографій «Листівки з України»

У Будапешті відкрили виставку фотографій «Листівки з України»

Фото
Укрінформ
На площі Клаузал одного з центральних районів Будапешта просто неба відкрили фотовиставку «Листівки з України», яка показує історичні та культурні памʼятки України, зруйновані внаслідок російських бомбардувань та обстрілів під час повномасштабної війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Угорщині.

Виставку відкрили мер 7-го району Будапешта (Ержибетвароша) Петер Нідермюллер, директор Чеського центру Адела Галова, директор Інституту Сервантеса Хав’єр Валдів’єлсо, директор Австрійського культурного форуму Крістіан Аутенгрубер та дипломат Посольства України в Угорщині Вікторія Свереняк.

За повідомленням, деякі фотоколажі з виставки також доступні у вигляді листівок. Вони містять QR-код з посиланням на UNITED24, за яким можна переказати кошти на підтримку України.

Реалізація проєкту, розробленого Українським інститутом, стала можливою в Угорщині за підтримки Фонду «Культура солідарності – EUNIC Ukraine» у ​​партнерстві з Європейським культурним фондом та Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу (EUNIC), за основного фінансування Інституту ім. Ґете та додаткового фінансування Французького інституту та Інституту Сервантеса.

«Дякуємо нашим партнерам – Чеському центру (Cseh Centrum), Міжнародному фестивалю документального кіно про права людини Verzio, муніципалітету Ержибетвароша, Австрійському культурному форуму ( Osztrák Kulturális Fórum - Österreichisches Kulturforum Budapest) та Інституту Сервантеса (Instituto Cervantes de Budapest) – за організацію цієї виставки та всім присутнім – за підтримку України!», – подякували в Посольстві.

Виставку можна оглянути до 20 грудня 2022 року за адресою: площа Клаузал (зі сторони вулиці Доб).

Як повідомляв Укрінформ, у межах угорського кінофестивалю Verzio International Human Rights Documentary Film Festival в Будапешті пройшли покази українських фільмів.

Фото: Kis-Kohut Andrea

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-