МІОК і Союз українців Румунії підписали угоду про партнерство

МІОК і Союз українців Румунії підписали угоду про партнерство

Укрінформ
Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» та Союз українців Румунії уклали угоду про освітнє, наукове, культурне та економічне партнерство.

Як передає Укрінформ, про це Союз українців Румунії повідомив у Фейсбуці.

Документ у приміщенні СУР підписали директорка МІОК Ірина Ключіковська та голова СУР Микола-Мирослав Петрецький.

«Угода передбачає сприяння розвитку української освіти, науки, мови та культури в Україні та у країнах, де проживають представники української меншини за кордоном, з наголосом на спільному розвитку інноваційного потенціалу сторін. Обидва партнери віддані задоволенню та захисту своїх законних національно-культурних, інформаційних, творчих, наукових і соціальних інтересів і керуються взаємною зацікавленістю у спільному розвитку», – йдеться в дописі.

За повідомленням, співпраця здійснюється на засадах рівноправності, взаємної вигоди, чесного ділового партнерства, а також підтримки взаємних ділових контактів сторін. Договір не встановлює будь-яких обмежень незалежності та самостійності сторін у здійсненні статутної діяльності, діючи від свого імені.

У СУР додали, що угода про партнерство є результатом візиту голови CУР Миколи-Мирославa Петрецькoгo до Львівської області, що на заході України, разом із делегацією CУР, 6-7 жовтня. Тоді делегація CУР домовилася з українськими партнерами про започаткування культурно-освітньої інституційної співпраці між Львівською ОДА та CУР, з наголосом на збереженні традицій українців Румунії та зміцненні співпраці між країнами.

Як повідомляв Укрінформ, Союз українців Румунії організував до Дня української мови, що з 2018 року офіційно святкується в Румунії, масштабну міжнародну конференцію, в якій взяли участь гості з семи країн: Бельгії, Канади, Чехії, Румунії, Словаччини, України й Угорщини.

Фото: Союз українців Румунії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-