У Варшаві відкрили українсько-польську виставку «Мамо, я не хочу війни»

У Варшаві відкрили українсько-польську виставку «Мамо, я не хочу війни»

Фото
Укрінформ
У Варшаві, біля будинку МЗС Польщі, відбулося відкриття українсько-польської виставки «Мамо, я не хочу війни».

Про це повідомив у Фейсбуці посол України в Польщі Василь Зварич, передає Укрінформ.

Як зазначив посол, він відкрив виставку разом з керівником закордонної служби МЗС Польщі Аркадієм Жегоцьким і генеральним директором Державних архівів Польщі Павелом Пєтшиком.

У своєму виступі Зварич привернув увагу до злочинів росії в Україні, зокрема, вбивств, з 24 лютого, 430 дітей, понад 830 – поранених. Він підкреслив, що це – злочини, за які росія обов'язково має понести покарання.

«Важливо, що разом з Польщею ми показуємо світові ці російські злочини та вимагаємо у всього цивілізованого світу посилити тиск на росію, щоб вона вивела свої війська з України і припинила цю брутальну війну проти українського народу, припинила вбивства невинних дітей», – наголосив український дипломат.

Він поінформував, що виставка демонструє історичні малюнки польських дітей з 1946 року, як свідчення їхніх переживань під час Другої світової війни і німецької окупації 1939-1945 років. Разом з тим, на виставці є також сучасні малюнки українських дітей, пов'язані з розв'язаною росією в Україні війною. Малюнки українських діток зібрані на порталі Mom, i see war - Мамо, я бачу війну.

Нагадаємо, у Центрі сучасного мистецтва «Уяздовський замок» у столиці Польщі до березня 2023 року триває виставка «Україна. Під іншим небом».

Фото: Vasyl Zvarych / Фейсбук, Bartosz Peterman

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-