Експрезидент СКУ Евген Чолій здійснив візит до Португалії

Експрезидент СКУ Евген Чолій здійснив візит до Португалії

Фото
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (2008-2018), почесний консул України у Монреалі, президент ГО «Україна 2050» Евген Чолій здійснив візит до Португалії, де провів низку зустрічей.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив президент Спілки українців Португалії Павло Садоха.

Так, за участі ексочільника СКУ відбулися плідні зустрічі в Португальському парламенті з португальськими депутатами Діого Леао (Соціалістична партія, голова міжпарламентської групи дружби Португалія-Україна), депутатом від Соціал-демократичної партії Олександром Сімойш (член комітету з Європейських питань), головою департаменту Зовнішніх відносин Соціал-демократичної партії Віторіо Кардозу, представником Посольства України в Португалії Володимиром Козловим і Павлом Садохою.  

Серед головних питань, які були обговорені: військова і гуманітарна допомога Україні, визнання росії – державою спонсором тероризму, протидія «рускому миру», та допомога українським переселенцям у Португалії.

Пан Садоха зауважив, що важливим є те, що всі учасники зустрічей мають спільне переконання: ця війна може завершитися тільки повним звільненням української території від російського агресора.

Читайте також: Українці з усієї Португалії взяли участь у прощі за мир в Україні

Також Чолій відвідав Український культурно-освітній центр «Дивосвіт»у Лісабоні, де активно долучився до мовно-літературних заходів, що поєднують не тільки навчальний аспект, а в першу чергу демонструють згуртованість і єдність до зміцнення свого зв’язку з українським народом в Україні.

«Експрезидент СКУ, поспілкувавшись з учнями та вчителями, позитивно відзначив, що КОЦ «Дивосвіт» створив свій власний осередок єднання підростаючого покоління – українського цвіту, адже у класних кімнатах зібралися усі охочі – різні за віком, але одностайні у прагненні бачити Україну єдиною», – повідомили у КОЦ «Дивосвіт».

На завершення свого візиту до Португалії пан Евген Чолій взяв участь у Божественній літургії в церкві УГКЦ у Лісабоні, де після Богослужіння звернулася до українців з подякою і закликом продовжувати підтримувати Україну у її боротьбі проти московських загарбників та наголосив на важливості донесення до португальського суспільства тези про те, що українці сьогодні не тільки захищають своє життя і свою територію, але захищають Західну Європу від російського фашизму.

Нагадаємо, президент ГО «Україна-2050», експрезидент Світового конгресу українців Евген Чолій був обраний його колегами для внесення до сімнадцятої редакції «Найкращі юристи в Канаді» 2023 року за його працю у корпоративних і комерційних судових процесах.

Фото: Павло Садоха, Маріна Токарюк / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-