Українська школа «Софія» у Дубаї запросила на курси української мови для іноземців

Українська школа «Софія» у Дубаї запросила на курси української мови для іноземців

Укрінформ
Дня української писемності та мови Українська школа «Софія» в ОАЕ оголошує до набір групи дорослих на експрес-курси з української мови як іноземної – уроки проводитимуться щосуботи на території центру Alliance Française Dubai (район Oud Metha) у Дубаї.

Як передає Укрінформ, про це пише видання «Емірати Сьогодні».

Посилаючись на дані досліджень, проведених серед мовних центрів, які викладають українську як іноземну, видання пише, що в середньому по ринку попит на вивчення української мови збільшився на 300–500% порівняно з 2021 роком. Тож українська мова нині стала однією з найпопулярніших мов для вивчення у світі.

Читайте також: Представниці діаспори в ОАЕ зустрілися з послом України

Зауважується, що змінився й склад студентів, які вивчають українську. До війни найбільшою групою іноземних студентів були люди, чиї пращури емігрували з країни, а самі вони захотіли долучитися до рідної культури. Далі йшли чоловіки та дружини українців – іноземці, що мали на меті поліпшити спілкування в родині через вивчення української. А також майбутні абітурієнти українських університетів. Зараз на перший план вийшли люди, яких надихнув героїчний супротив українців.

Фото: Школа української мови Speak Ukrainian
Фото: Школа української мови Speak Ukrainian

«Дивуюсь, коли знайомі запитують, чому я вивчаю українську. Після перемоги, як на мене, Україна буде однією з найважливіших країн світу. Європи – так точно», – розповів журналістам «Ранок Вдома» бельгієць Стів Стоп, топменеджер французької компанії, який почав вивчати українську вісім місяців тому.

Тож Українська школа в ОАЕ «Софія» вирішила допомагати опановувати українську іноземцям, які живуть у Дубаї. Викладання української як іноземної – це зовсім інша методика, ніж викладання української як рідної або успадкованої, чим займалася школа досі. Проте в школі є фахівець, яка володіє саме методиками викладання іноземних мов – Руслана Костіна, авторка статей, підручників та онлайн-ресурсів з вивчення іноземних мов.

Записатися на курси можна за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, урочисте відкриття нового навчального року в Українській школі в ОАЕ «Софія» відбулося у вересні. На відкритті були присутні представники Посольства України в ОАЕ, консульства України в Дубаї, УГКЦ в ОАЕ, Talent Academy, УЖІ, Ансамблю української пісні та танцю в ОАЕ «Червона калина» та видання «Емірати Сьогодні».

Фото: ukrdubai.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-