У Відні освятили пам'ятник на могилі дипломата УНР Старосольського

У Відні освятили пам'ятник на могилі дипломата УНР Старосольського

Фото
Укрінформ
На центральному кладовищі Відня відбулося урочисте святкування та панахида за оборонцями України, а також освячення відновленого пам’ятника на могилі першого секретаря Посольства Української народної республіки у Швейцарії Станіслава Старосольського.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Австрії.

За повідомленням, захід був організований українською скаутською організацією «Пласт» у Австрії. Панахида відбулася біля пам’ятника полеглим у першій світовій війні солдатам Австро-Угорської армії з нагоди 104-ї річниці Листопадового Чину та проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.

«Пласт» висловив щиру подяку представникам Посольства України в Австрії та отцям Тарасу Шагалі (Українська греко-католицька парафія Св. Варвари) та о. Юрія Стругова (Українська православна парафія Св. Володимира й Ольги).

Листопадовий Чин – українського повстання, організованого в ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 року Українською Національною Радою силами Українських січових стрільців у Королівстві Галичини і Володимирії, коронній землі Австро-Угорської імперії з метою встановлення влади Української Держави (названої згодом «Західноукраїнська Народна Республіка») на землях, на які вона претендувала.

Нагадаємо, торік українці, які живуть в Австрії, здійснили вшанувальну поїздку місцями поховання борців за українську незалежність у федеральній землі Нижня Австрія.

Фото: Посольство України в Республіці Австрія / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-