Українці Австрії вшанували пам'ять борців за незалежність України

Українці Австрії вшанували пам'ять борців за незалежність України

Фото
Укрінформ
Українці, які живуть в Австрії, здійснили вшанувальну поїздку місцями поховання борців за українську незалежність у федеральній землі Нижня Австрія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці у Фейсбуці Українського пластового осередку в Австрії.

Зазначається, що поїздка відбувалася з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, свята захисника і захисниці України, створення Української повстанської армії та напередодні річниці Листопадового чину.

Зокрема, було вшановано пам'ять українців, померлих у таборі біженців у Астені, та відвідано могилу бійця Українського повстанської армії, лицаря Золотого хреста бойової заслуги 1-го класу Павла Ющенка (псевдо "Моряк").

Українці Австрії вшанували пам'ять борців за незалежність України

Також українці завітали до родинної усипальниці Андрія Розумовського, сина останнього гетьмана України Кирила Розумовського, у Швертберзі.

Крім того, учасники поїздки, молитовний супровід під час якої забезпечував отець Тарас Птасюк, вшанували пам'ять жертв табору військовополонених Першої світової війни у Фрайштадті, де поховані й українські солдати царського війська. Там же було відвідано місцевий музей, де зберігаються шеврони українських військових та довідка полоненого Івана Ющенко.

Нагадаємо, український пластовий осередок в Австрії провів урочистості та святкування з нагоди відкриття нового Пластового року 2021-2022.

Фото: Український пластовий осередок в Австрії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-