У Празі провели нараду розширеної управи Європейського конгресу українців

У Празі провели нараду розширеної управи Європейського конгресу українців

Укрінформ
У Будинку нацменшин у Празі відбулася нарада розширеної управи Європейського конгресу українців, під час якої обговорили організаційну, економічну та гуманітарну діяльність ЕКУ, включно з програмами для підтримки України.  

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Європейського конгресу українців (European Congress of Ukrainians).

Для участі в заході прибули представники 10 країн Європи (Бельгія, Естонія, Молдова, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Чехія). У режимі онлайн долучилися ще чотири очільники європейських організацій (Велика Британія, Греція, Іспанія, Сербія) та Сергій Кузан, голова партнерської організації Український центр безпеки та співпраці.

Також нараду відвідали Віталій Усатий, тимчасово повірений у справах України в Чехії, директор Будинку нацменшин Якуб Штєдронь і представники чеських неприбуткових організацій.

За повідомленням, під час наради, за статутом ЕКУ, прийнято Фундацію Uniters з Польщі як асоційованого члена ЕКУ.

Крім того, учасники зустрічі вшанували пам'ять визначних українців на Ольшанському кладовищі та відвідали акцію в підтримку України та демократичного чеського суспільства «Чехія проти страху» (40 тис. учасників), що відбулася у центрі Праги.

Нагадаємо, десятки тисяч людей 30 жовтня зібралися на Вацлавській площі у Празі на акцію під назвою «Проти страху» та закликали продовжувати підтримку України в боротьбі проти російського вторгнення.

Фото: European Congress of Ukrainians / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-