У Канаді відзначили ювілей двох українських діаспорних організацій

У Канаді відзначили ювілей двох українських діаспорних організацій

Фото
Укрінформ
Генеральний консул України в Едмонтоні, столиці канадської провінції Альберта, Олександр Данилейко привітав Українське національне об'єднання та Організацію українок Канади ім. О.Бесараб з їхнім 90-річним ювілеєм.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Едмонтоні.

Наголошується, що це не лише одні з найстарших об'єднань українців в Канаді, але й одні з самих дієвих, у згуртуванні громади, збереженні української ідентичності, історії, культури в Канаді.

«Сьогодні УНО й ОУК ще й одні з найактивніших організацій у наданні допомоги Україні, і українцям, що прибувають до Альберти, тікаючи від жахів російської війни. Дякуємо!», – йдеться в дописі.

За повідомленням, привітати ювілярів прийшла Народна артистка України Марія Бурмака та Мер Едмонтона Amarjeet Sohi!

«Вітаємо! Многая літа цікавої і активної діяльності, нових здобутків! Спільної перемоги над клятим ворогом!», – висловили свої привітання у Генконсульстві.

Організація українок Канади імені Ольги Басараб (Ukrainain Women’s Organization of Canada) – культурно-просвітницька жіноча організація в Канаді. Входить до складу Світової федерації організацій жінок України World Federation of Ukrainian Women's Organizations (WFUWO). Одна з найперших, заснованих на теренах Канади Свій початок ОУК бере у 1930 році.

Українське Національне Об'єднання (УНО) в Канаді – українська суспільно-політична організація. Перший осередок постав у Едмонтоні 1932 року. Сьогодні УНО має 14 відділень по всій Канаді, обслуговуючи більшість основних міських центрів, де живуть українські канадці.

Як повідомляв Укрінформ, українська діаспора закликала Канаду визнати росію спонсором тероризму.

Фото: Consulate General of Ukraine in Edmonton / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-