Українку номінували на звання варшав’янки року

Українку номінували на звання варшав’янки року

Укрінформ
Голова управління Українського дому у Варшаві Мирослава Керик може стати варшав’янкою року.

З кількасот кандидатур спеціальна капітула обрала 10 кандидатур, з яких шляхом голосування буде обрано переможницю, передає кореспондент Укрінформу.

“Номінація на отримання звання "Варшав'янка року" важлива тим, що вона показує, що Варшава цінує українців, як нових мешканців столиці, а також цінує наш вклад у допомогу українцям під час повномасштабного вторгнення росії”,- зазначила у коментарі агентству Керик.

Номінантка є істориком і соціологом, головою Правління Фонду «Наш вибір»/Український Дім у Варшаві. За час війни фонд, який очолює українка, допоміг тисячам українців, які рятуються від війни в Україні, знайти притулок та отримати допомогу в Польщі. Для ЗСУ та на різні гуманітарні проєкти фонд зібрав понад 30 млн грн

Фонд “Наш Вибір” заснував Варшавську українську школу, де вже навчається 250 учнів, створив для українців безкоштовні курси з польської мови, надав консультативні послуги та сприяв у пошуках житла у Польщі тисячам громадян України.

Уродженка Львівщини Мирослава Керик вже 20 років проживає в Польщі, де співтворить життя української громади. Вона є членом Комітету з питань міграції під патронатом Омбудсмена Польщі, є авторкою багатьох статей і доповідей про становище українських мігрантів та біженців у Польщі.

Проголосувати за кандидатуру Мирослави Керик можуть усі бажаючі за посиланням на сайті проєкту, голосування триває до 24 жовтня. Варшав’янку року назвуть 21 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-